Игорь БУКА: "Во Второй лиге низкий уровень судейства"
Игорь БУКА: "Во Второй лиге низкий уровень судейства"

Полузащитник криворожского "Горняка" Игорь Бука стал лучшим футболистом 10 тура во Второй лиге, после чего дал интервью Sportarena.com, информационному партнеру ПФЛ.

Герой десятого туру у Другій лізі Ігор Бука поділився своїми враженнями від матчу з Таврією.

- Ігорю, наскільки важливим для вас є визнання найкращого гравця туру?

- Дуже приємно, що мене та нашу команду відзначили в такій почесній номінації. Це надихає досягати нових вершин.

Користуючись можливістю, хочу звернути увагу футбольної спільноти та вболівальників на низький рівень суддівства у Другій лізі. У цьому матчі було багато помилок арбітрів.

Є неодноразові відеопідтвердження, але нічого не змінюється. Арбітри не несуть покарання за свої дії. Дуже складна ситуація, з якою треба розбиратися. Вважаю, що у професіональній лізі таке неприпустимо.

- Наскільки складно було мотивувати себе на матч проти команди, яка зараз перебуває в своїх не оптимальних кондиціях?

- На будь-який матч наша команда виходить виключно з бажанням перемагати, на дивлячись на статус суперника. Ретельно аналізували гру Таврії, вивчили сильні та слабкі сторони суперника. Про недооцінку навіть не йшлося, адже у нашій лізі прохідних матчів немає.

- Напевно, прагнули взяти реванш за поразку наприкінці минулого сезону?

- Дійсно, десь у підсвідомості були такі думки. Розуміли, що гратимемо проти непростого суперника, з кваліфікованим тренером. Були готовими до того, що буде досить складно.

- На вашу думку, у чому причини невиразної гри у першому таймі? Суперник грав надійно чи у вашої команди не все вдавалося?

- Напевно, нам не вистачило забитого м’яча. Створювали моменти, але підводила реалізація. У футболі таке буває… Важливо, що у другому таймі продовжували гнути свою лінію і у підсумку заслужено перемогли.

- У першій половині зустрічі у Гірника були помітні проблеми у захисті. Можна сказати, що гра у захисті є найбільш слабкою стороною вашої команди?

- Наша команда завжди прагне грати у атакувальний футбол, який подобається вболівальникам. Згоден, що забагато пропускаємо як для колективу, який ставить собі за мету підвищитися у класі.

У цьому сезоні велику увагу приділяємо вдосконаленню своєї гри у захисті. Сподіваюся, що зможемо додати у цьому компоненті.

- У другому таймі ви не залишили жодного шансу своєму супернику. Клас команди дався взнаки?

- У нас було велике бажання перемогти. Розуміли, що Таврія не мала часу на передсезонну підготовку, тому у них могли виникнути проблеми у другій половині зустрічі. Продовжували грати у свій футбол і це принесло результат. Важливо, що нам вдалося виконати тренерські настанови.

- У моменті з першим забитим м’ячем ви завдали потужного удару під поперечину після прострілу Цибульського. Награна комбінація?

Дійсно, на тренуваннях відпрацьовуємо такі моменти. Побачив, що в районі одинадцятиметрової є вільна зона, тому з центра поля зробив ривок і завершив атаку. Чудово, що забив красивий і водночас надзвичайно важливий м’яч.

- Після забитого м’яча гра була дещо нервовою, обидві команди мали моменти. Після того як забив Прялкін видихнули з полегшенням?

- Намагалися не збавляти обертів, прагнули забити другий м’яч, щоб дещо заспокоїти гру. Відзначу, що арбітр Пономаренко не призначив два 100% одинадцятиметрових в ворота Таврії.

Також арбітр показав незаслужені жовті картки мені та Яровому. Вважаю, що Пономаренко відпрацював гру на дуже слабкому рівні. Що стосується забитого м’яча Прялкіна, то він став ключовим у матчі.

- У моменті з другим голом ви отримали передачу від Цибульського і в дотик відправили м’яча у сітку. Відчуваєте з Сергієм один одного з напівпогляду чи там просто?

Дійсно, у нас із Сергієм хороша взаємодія. Він знає куди буду відкриватися, а я знаю у яку зону Цибульський віддасть. Відзначу, що Сергій у цьому сезоні віддав мені вже чотири гольові передачі. Після гри сказав йому: «Якщо не знаєш що робити, то віддай мені, а я вже заб’ю» (сміється, - прим. Sport Arena).

- Наскільки відчутною у цьому матчі була підтримка вболівальників?

- Хочеться подякувати нашим фанатам за підтримку. Незважаючи на будній день, прийшло чимало глядачів на гру. Вболівальники палко підтримували нашу команду і не виключалися з гри всі 90 хвилин матчу.

БЛІЦ

Народився у найдовшому місті Європи в Кривому Розі

Вихованець футбольної школи Кривбасу

Перший тренер - Володимир Миколайович Удод

Уболіваю за Ліверпуль

Слідкую за грою Лео Мессі

Футбольна мрія - прагну зіграти матч за 50-ти тисяч уболівальників

Пресс-служба ФК "Горняк" Кривой Рог по материалам Sportarena.com

Коллаж: Sportarena.com











 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

 
   

1 : Dima (26 2019 20:03 )
Уважаемые боледьщики фк Горняк-в связи с малым количеством фанатов фк Горняк идет набор в фан.клуб фк горняк.Требования фан.клуба-постоянно ходить на все домашние игры клуба и поддерживать ее.Вместе до побед.

больше фанатов-больше поддержка клуба.
, Гости, .