Приходько признан лучшим тренером 3 тура Второй лиги!
Приходько признан лучшим тренером 3 тура Второй лиги!

Интернет-портал Sport Arena, информационный партнер ПФЛ, в сотрудничестве с популярной итальянской компанией Wyscout после матчей 3 тура Второй лиги в группе Б вновь не обошел вниманием действия футболистов криворожского «Горняка».

После тяжелой домашней победы над шевченковским «ВПК-Агро» (1:0) сразу трое наших представителей оказались в символической сборной тура: Геннадий Приходько - лучший тренер, а Евгений Кателин, автор победного гола, и Виталий Онопко, спасший в ряде моментов, в топ-11.

Воротар - Віталій Онопко (Гірник)

У центральному матчі туру в Групі «Б» криворіжці відчули на собі міць групи атаки ВПК-Агро. Гості били навіть частіше за господарів, кілька разів були близькими до голу.

Але Онопко виручив після ударів Коломойця, Шарка та Соколянського, справився зі штрафним Шмигельського. Це був посильний вклад голкіпера в мінімальну перемогу над одним із головних конкурентів.

Нападник - Євген Кателін (Гірник)

Три голи у трьох матчах - бомбардирська стабільність Кателіна приємно вражає та дозволяє криворіжцям стартувати з абсолютним показником. У важкій грі проти ВПК-Агро Євгена намагалися прикрити, але він знайшов можливість кілька разів вислизнути з-під опіки захисників.

У першому випадку гостей виручив воротар, але в кінцівці, після зручного прострілу Григорика, форвард зробив свою справу й забив переможний м’яч у центральному матчі туру та обласному дербі, що зароджується в ПФЛ, - пишет журналист Артур ВАЛЕРКО.

Тренер туру - Геннадій Приходько (Гірник)

Після стартових трьох турів тільки дві команди на всю Другу лігу мають абсолютний показник - 9 набраних очок. У Групі Б така команда одна - і вона визначалася в очному протистоянні двох ситуативних лідерів.

Тож наш сьогоднішній лауреат у Другій лізі – головний тренер криворізького Гірника Геннадій Приходько. Його підопічні здолали ВПК-Агро із рахунком 1:0, захопивши одноосібне лідерство у своїй групі.

Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)

Хоча ВПК-Агро – дебютант Другої ліги, нікого не здивувало, що команда потужно стартувала й одразу претендує на найвищі місця.

У складі чемпіона України серед аматорів – низка досвідчених гравців, а якісний підбір кадрів дозволяє швидко долати різницю між любительськими та професіональними змаганнями. Тому матч проти сусідів по області був особливо важливим для Гірника, перемога в ньому дозволяла закріпитися на першому місці.

Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)

У господарів склад був максимально наближеним до оптимального, а от у гостей відзначимо відсутність Донгаузера та Ткаченка, а також провідного центрального захисника Сидоренка (він травмувався в міжсезоння, зараз був у запасі, але, безперечно, ще має набирати кондиції).

Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)

Гірник традиційно не перенасичує склад, а тому сповна використовує наявний кадровий потенціал. Хоча команда виграла обидва попередніх матчі, вона послідовно проводила ротацію – як вимушену, так і зумовлену суто ігровими факторами.

Скажімо, порівняно з попереднім матчем, виграним в Одесі, було проведено три заміни в стартовому складі, які дещо змістили акценти на правому фланзі та в центрі поля. Так, Григорик, який відновився після травми, замінив Гвоздевича, а Яровий – П’ятова. А замість Фетісова на місці фулбека з’явився Сокіл.

Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)

Гірник ефективно чергує кілька тактичних схем – 4-1-4-1, 4-2-3-1. З поверненням Григорика з’явилася нагода зміцнити центральний плацдарм. Таким чином, у середині Гірник максимально наситив зону трьома центрхавами, а по ходу матчу освіжав її замінами.

Накопичувальний критерій – 4
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)

Сезон лише починається, глобальних висновків робити не варто – та й зарано. Але відзначимо, що це четверта поспіль перемога криворіжців, якщо рахувати ще з минулого сезону. І перша – над суперником, якого фахівці відносять до конкурентів Гірника в боротьбі за медалі та підвищення в класі.

Середній бал — 4,6

Приходько признан лучшим тренером 3 тура Второй лиги!
«Горняки» в символических сборных тура по версии журналистов в сезоне-2019/2020:

1 тур. Sportarena.com: Сергей Гвоздевич (плюс Гол тура), Сергей Цыбульский.

2 тур. Sportarena.com: Сергей Цыбульский (2), Игорь Бука (гол тура).

3 тур. Sportarena.com: Виталий Онопко, Евгений Кателин, Геннадий Приходько (тренер тура).

Пресс-служба ФК «Горняк» Кривой Рог

Коллаж: Sportarena.com

Фото: "Реал Фарма" Одесса













 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

 
   

, Гости, .