Андрей ГРИГОРИК: "Стараемся побеждать в каждом матче"
Андрей ГРИГОРИК: "Стараемся побеждать в каждом матче"

Полузащитник криворожского "Горняка" Андрей Григорик дал интервью журналисту популярного Интернет-портала Sport Arena Ярославу КРОХЕ.

Герой 20-го туру у Другій лізі Андрій Григорик поділився своїми враження від перемоги над Реал Фармою, а також наголосив на неймовірній інтризі у Групі Б Другої ліги.

- Андрію, Sport Arena та ПФЛ визнали вас героєм 20-го туру у Другій лізі. Розкажіть про свої перші емоції, наскільки важливим для вас є це визнання?

- Звичайно, мене переповнюють виключно позитивні емоції. Для кожного футболіста приємно, коли його робота та тренуваннях та під час матчів приносить результат.

Не можу сказати, що це визнання для мене надзвичайно важливе, але водночас дуже приємно. Результати команди на першому місці, набагато важливіше, коли весь наш колектив перемагає.

- У першому таймі одеського матчу ваша команда створила достатню кількість гольових моментів, але відзначилися лише одного разу. Чого, на вашу думку, не вистачало у завершальній стадії атаки?

- Вважаю, що у першу чергу не вистачило майстерності та холоднокровності.

Звісно, були епізоди коли фортуна була не на нашому боці, наприклад у моменті з Букою, який не забив у порожні ворота. Головне, що вся команда не опустила руки і продовжували грати у свій футбол.

- На виїзді проти Реал Фарми ваша команда раніше ще не набирала залікових пунктів. Тренерський штаб наголошував на тому, щоб з перших хвилин треба взяти м’яч під свій контроль?

- Тренерський штаб на установці перед грою говорив, що нам необхідно володіти ініціативою, контролювати м’яч і при зриві атаки відразу вступати у пресинг. Важливо, що нам це вдалося, ніхто не випадав із колективної гри.

- У моменті з першим забитим м’ячем ви побачили вбігання Гоменка та віддали шикарну передачу за спину захисникам. На тренуваннях награєте такі комбінації? Після гри привітали Ярослава з першим забитим м’ячем у складі Гірника?

- На тренування досить часто відпрацьовуємо такі комбінації і приємно, що нам вдається все це втілити у життя у офіційних матчах.

Ярослава привітали і під час матчу і вже після гри. Для молодого нападника у психологічному плані дуже важливо було забити свій перший м’яч. Впевнений, що Гоменко не зупинятиметься на досягнутому і постійно прогресуватиме, допомагатиме нашій команді здобувати важливі перемоги.

- На вашу думку, забитий м’яч Гоменка на 41-й хвилині став переломним моментом у матчі, адже на другий тайм ви вже виходили більш впевнено та з іншим настроєм?

- Дуже важливо було забити у першій половині зустрічі, адже розуміли, що у другому таймі складніше буде долати масовану оборону суперників. Вважаю, що абсолютно заслужено повели у рахунку, адже переважали Реал Фарму у всіх компонентах.

- Гірник досить активно розпочав другу половину зустрічі, але після декількох замін команда дещо втратила свою структуру гри. За рахунок чого вдалося стримати атакувальний натиск господарів?

- Необхідно відзначити, що суперник у другому таймі змінив свою модель гри. У них в атаці було два високих гравця, за рахунок яких господарі тиснули на наш захист.

Важливо, що наша команда не втрачала концентрацію весь матч, грали організовано і дисципліновано, намагалися не давати супернику вільних зон для своїх атак. При першій нагоді вибігали в контратаки і це принесло свої результати.

- На 82-й хвилині Гвоздевич розрізною передачею вивів вас один на один з Богданом. Рішення підсікти м’яча над воротарем було єдиним вірним у тому епізоді? Після такого виснажливого матчу залишалися сили на вривання у штрафну?

- У першу чергу хочеться відзначити ідеальну передачу Сергія. Спочатку думав обіграти воротаря, але потім змінив своє рішення.

Якщо м’яч у воротах, значить не помилився і зробив все правильно. У мене залишалися сили на це вбігання, можна сказати що протягом всього матчу беріг сили саме для цього прискорення (посміхається).

- Можна сказати, що у цьому матчі Гірник здобув перемогу за рахунок максимального дотримання плану на гру та дисципліни всіх гравців?

- Вважаю, що наша команда перемогла за рахунок дотримання першочергового плану на гру, а також дисципліни та індивідуальної майстерності гравців. Всі хлопці були максимально мотивовані, хотіли порадувати своїх вболівальників якісною грою.

- Перемога над Реал Фармою є дуже важливою з огляду на турнірну таблицю, адже команда зараз знаходиться на другому місці і має всі шанси на підвищення у класі. Відчуваєте у собі сили поборотися за вихід у Першу лігу? Напевно, це є головним завданням для вашого колективу?

- Дійсно, здобули дуже важливу перемогу дивлячись на щільність у турнірній таблиці. Прагнемо вийти у Першу лігу, намагаємося перемагати у кожному матчі.

Зараз зарано говорити про якісь місця, подивимося вже наприкінці чемпіонату у турнірну таблицю. Впевнений, що у Другій лізі розпочинається все найцікавіше, кожен матч буде цікавим та непередбачуваним.

- Гірник у кожному намагається дотримуватися свого стилю гри чи змінюєте модель ведення гри в залежності від суперника?

- У нашої команди є своя структура гри, якої постійно дотримуємося. Звісно, багато що залежить від суперника, тому тактика може видозмінюватися на більш атакувальну чи більш захисну.

БЛІЦ

Народився у Кривому Розі

Вихованець футбольної школи СДЮШОР Кривбас 84

Перший тренер - Валентин Олександрович Толбас

Улюблена команда - Реал Мадрид

Улюблений гравець - Кріштіану Роналду

Футбольна мрія - прагну у складі Гірника зіграти у Прем’єр-Лізі.

Пресс-служба ФК "Горняк" Кривой Рог по материалам Sportarena.com

















 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

 
   

, Гости, .