Геннадий ПРИХОДЬКО: "Тщательно рассматриваем кандидатуру каждого новичка"
Геннадий ПРИХОДЬКО: "Тщательно рассматриваем кандидатуру каждого новичка"

Главный тренер криворожского «Горняка» Геннадий ПРИХОДЬКО рассказал о ходе третьего учебно-подготовительного зимнего сбора газете «Український футбол».

Наставник «Гірника» повідав, що в криворіжців не все гаразд із підготовкою до поновлення змагань.

- Геннадію Миколайовичу, помітили, що ви зникли. Інтерв’ю роздає ваш асистент Дорошенко, а на світлинах вас не видно.

- Уже на місці. Справа в тому, що здобуваю диплом категорії «Pro», довелося в Туреччину летіти. Тільки повернувся з навчання. Збори тривають, готуємося до чемпіонату. Беремо участь у Кубку Придніпров’я. Усе гаразд, не хвилюйтеся.

- Упізнали команду після повернення?

- Так, усе нормально. На жаль, у нас багато травмованих гравців.

- «Гірник» один із перших почав підготовку. Як оцінити результати зборів, які тривали останній місяць?

- Зрештою, підготовка триває. Були погані погодні умови. Відтак не все виконали з того, що планували. Зараз намагаємося заповнити цей пробіл у підготовці. Хочемо планомірно підвести команду в хорошому функціональному стані до поновлення змагань.

Щиро кажучи, заважає, що травмовані випадають, а хтось грипом хворів. Тепер потрібно їх підвести до одного знаменника. Тим паче, зараз беремо участь у Кубку Придніпров’я, заплановано чимало матчів, даємо рівномірне навантаження.

- Як справи з комплектацією?

- Вона продовжується. Переглядаємо гравців, іще нікого не підписали. Натомість майже всі залишилися, за винятком Луценка та Ямполя. На даний момент лише шукаємо бажаних виконавців.

- Судячи з усього, багато гравців вам не потрібно.

- Так. Думаю, максимальне поповнення - чотири гравці.

- Як футболісти, котрі мають досвід виступів у прем’єр-лізі, звертають увагу на запрошення з Кривого Рогу?

- Бачу, що зараз усі хочуть їхати за кордон, де стабільніші фінансові умови й більша зарплатня. Отож, якщо чесно, комплектація триває зі скрипом.

Запрошуємо людей, а вони відповідають: «Зачекайте. Спершу хочемо спробувати працевлаштуватися за кордоном». Складно встановити діалог із гравцями, яких хочемо бачити в колективі.

- Отакої!

- Сам здивований. Та маємо, що маємо. Уважаю, головне - залишився стрижень команди. Іще є час. Думаю, за півтора місяця знайдемо підсилення, ретельно переглянувши кандидатури.

- Отож берете участь у Кубку Придніпров’я, щоби не зраджувати традиціям?

- Це - етап підготовки до першості, який відбувається на нашій базі. Зібралися суперники непоганого рівня. Хоча, на мій погляд, упродовж зборів усі команди однакові, бо всі працюють на тлі навантажень. Навіть у дні матчів проводимо тренування, решту часу займаємося в дворазовому режимі.

- У спарингах уже щось вимальовується?

- Певною мірою. Мали непогані матчі на турнірі. Додам сюди хороший контрольний поєдинок із Кіровоградом. Зрештою, це лише збори, для ігрового малюнку ще потрібен час. Зараз працюємо над стабілізацією складу і відновленням зв’язків.

- Чи одужають травмовані до 26 березня?

- Сподіваюся. Серйозної травми зазнав Сантрапинських на рівному місці. Гвоздевич тривалий час відновлюється. Нудний скоро повернеться в загальну групу. Розраховуємо також на Чечеленка. Повірте, я за кожного гравця хвилююся. Утім, травми - невід’ємна частина футболу.

- Чому не поїхали на іноземне зібрання?

- Хотіли. Проте фінансове становище в країні позначається. Вирішили зекономити кошти. Не жаліюся. Ми маємо непогані умови для роботи.

- Щодо завдань: уже чітко відомо, що від команди вимагатиметься навесні?

- Чемпіонат покаже, й потім буде видно, на якому місці «Гірник». Кожен матч для нас буде вирішальним.

- Немає такого, що кров із носу, але потрібна прем’єр-ліга?

- Можна я залишу питання без відповіді? Промовчу. Єдине знаю - віддаватимемося в кожному матчі.

Евгений ДЕМЬЯН, «Український футбол»
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

 
   

, Гости, .