Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин
Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин

Вашему вниманию материал, подготовленный пресс-службой ПФЛ, о становлении и развитии криворожского ФК «Горняк».

До 20-річчя з дня створення Професіональної футбольної ліги України прес-служба розповідає про передовий досвід клубного будівництва та особливі успіхи в підготовці інфраструктури команд Ліги.

Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин

Серед клубів Професіональної футбольної ліги чимало володіють дуже непоганою інфраструктурою - навіть за найвищими мірками. А особливо радує, що навіть у наші непрості часи знаходяться клуби, які розвивають свої стадіони, бази, тренувальні поля.

Про тих, хто досяг успіху в цьому плані, ми розповідатимемо у проекті «Досвід ПФЛ України». Сьогодні розповідь про одного зі старожилів «Гірник» із Кривого Рогу, котрий починаючи з сезону 2004/05 протягом десяти сезонів незмінно виступав у другій лізі, і ось уже другий сезон підкорює нові вершини дивізіоном вище.

Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин

Багаторічний президент "Гірника" Костянтин Караманіц

Мрії про еліту

Треба сказати, що цей великий футбольний центр має давні традиції. Тутешній «Кривбас» завойовував медалі вищої ліги чемпіонату України, привозив у рідне місто єврокубки.

Про те, щоб повернути у Кривий Ріг матчі найвищого рівня, мріють і в «Гірнику». Наразі зроблено чимало, щоб місцевий клуб не просто зростав в ігровому плані, але й підвищував свій рівень інфраструктури та розгалужував свою структурну піраміду.

Сотні дітей Академії

Так, уже нині у «Гірника» працює власна футбольна академія. Тут займається кількасот дітей та юнаків десятка вікових категорій 1999-2008 років народження, серед тренерів - відомі в минулому гравці криворізьких команд Володимир Гринь, Валентин Платонов, Орест Атаманчук, Ігор Черник.

Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин

"Гірник" має славну 90-річну історію

У структурі клубу функціонує аматорська команда «Гірник-КЗРК» та «Гірник-ветеран». Ці склади регулярно беруть участь у своїх змаганнях як обласного, так і вищого рівня. Ясна річ, що не забуваємо й про основний склад - першу клубну команду. Усі вони потребують належних умов для матчів та тренувань.

У розпорядженні дитячо-юнацької футбольної школи стадіони «Шахта Жовтнева» на 2500 місць, «Шахта Гвардійська», «Будівельник» на 4000 місць, а натуральне і штучне поля навчально-тренувальної бази ФК «Гірник» (розташовується на місці колишнього стадіону «Шахта Батьківщина»).

Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин

Стрімкий розвиток

Варто віддати належне футбольному клубу - свою інфраструктуру він розвиває стрімко. 24 жовтня 2014 року було відкрито клубну базу, де створено належні умови для проживання й тренування юних спортсменів.

Там є не лише футбольні та міні-футбольні майданчики, а й тенісний корт, легкоатлетичні ділянки, а також спеціально підготовані приміщення для харчування, відпочинку, навчально-теоретичних занять.

Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин

А сам «Гірник» ось уже третій сезон проводить на центральному стадіоні міста - «Металург». Ця арена, яка свого часу приймала зіркову «Парму» та «Динамо» з «Шахтарем», нині спроможна вмістити 29 783 чоловік, що робить її однією з найбільших у ПФЛ (разом із сумським «Ювілейним» та харківським «Металістом», де в кубку приймав суперників «Геліос»).

Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин

Якісна робота

Приємно, що клуб не забуває про маркетинг. Відкрито клубний фан-шоп. Під час матчів «Гірника» вболівальники можуть прочитати програмки, календарі-довідники, придбати цікаву поліграфічну та сувенірну продукцію.

Славиться криворізький клуб і роботою своєї прес-служби: добротний офіційний сайт з відео- та текстовими трансляціями, чудове мультимедійне наповнення, оперативність та вдумливість в роботі.

Опыт ПФЛ: ФК "Горняк" - покоритель новых вершин

Словом, коли нещодавно ФК «Гірник» святкував своє 90-річчя, було чим порадувати відданих вболівальників. А такі уже є у цього клубу, котрий скромно, але впевнено піднявся із середняків другої ліги в групу лідерів першої.

Пресс-служба ФК «Горняк» (Кривой Рог) по материалам пресс-службы ПФЛ

 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

 
   

, Гости, .