Геннадий ПРИХОДЬКО: "Горняк" должен качественно подготовиться к весне"
Геннадий ПРИХОДЬКО: "Горняк" должен качественно подготовиться к весне"

Главный тренер криворожского «Горняка» Геннадий ПРИХОДЬКО (на фото слева) дал интервью изданию «Український футбол», в котором поведал о подготовке команды к сезону и многом другом.

Коуч «Гірника» вперше цьогоріч дав інтерв’ю нашому виданню, щоби розповісти про різні етапи підготовки до поновлення чемпіонату, участь у Кубку Придніпров’я, кадрові новини та завдання, котрі стоятимуть перед гравцями навесні

- Геннадію Миколайовичу, криворіжці дещо оригінально зібралися ще в кінці минулого року. Для чого потрібно було «розривати» відпочинок футболістів, і чи принесло це бажаний результат?

- Справді, ми зібралися за кілька тижнів після завершення першого кола. Вирішили провести втягувально-ознайомлювальний збір. Тобто, загалом, ми проглядали тих виконавців, які приїхали до нас на перегляди.

Також займалися біговою роботою, грали в «дир-дир», квадрати. Хотіли таким чином «струснути» хлопців, які зібралися перед Новим роком. Додам, що зібрання було нетривалим, займалися та проглядали футболістів лише п’ять днів.

Основну роботу розпочали 12 січня, коли стартувала цілеспрямована програма підготовки до першості. Уважаю та можу зробити висновок, що зібрання напередодні новорічно-різдвяних свят було дуже корисним. Нічого поганого у цьому не бачу. Більше того, мені імпонує такий насичений підхід до справи.

- Загальновідомо, що перший збір спрямований на фізичний вишкіл. Попри погодні умови, чи пощастило реалізувати задумане у цьому плані?

- Природно, що на першому етапі підготовки команда виконала все, що було попередньо заплановано. Щодо погоди: в нас чудові умови для тренувань, отож у цьому аспекті проблем не виникало. У нашому розпорядженні було синтетичне поле, за яким пильнують і своєчасно прибирають відповідальні працівники.

Плюс: для нашої роботи був наданий тренажерний зал, басейни, відтак займалися аеробікою. Паралельно організовували товариські поєдинки, бо, на мою думку, жодне тренування не замінить контрольний матч.

Отож, резюмуючи, скажу, що першим збором я задоволений. Помітно, що підопічні викладалися сповна та охоче, розуміючи, що впродовж цього часу закладається вкрай важливий фундамент для успішних виступів у другому колі.

- Далі «гірники» взяли курс на участь у Кубку Придніпров’я. Які завдання нині стоять перед колективом?

- Наша першочергова мета - якісно підготуватися до поновлення першості. Звичайно, водночас визначаємося зі складом футболістів, які продовжать із нами шлях. Більше того, детальніше приглядаємося не лише до потенційних новачків, а й до гравців, які розпочнуть другу частину сезону в основі.

Однак, попри все, відбувати номер у згаданому турнірі не збираємося. Хоча навантаження для максимального результату не зменшуємо: граємо свої матчі та проводимо тренування, як завжди, в дворазовому режимі.

- Недавно криворіжці розгромно переграли «Енергію» (5:0), котра за зиму набула особливої популярності. У вашому протистоянні не було якихось ексцесів, приміром, ніхто не вийшов на поле з мобільним телефоном?

- Ні, жодним інцидентам не було місця. Між нами відбувся звичайний, пересічний спаринг. Щодо розгрому: мої хлопці були добре вмотивовані, рішуче налаштовані, бо всі хотіли вийти з групи з першого місця, продовживши шлях у плей-оф. Чесно, названі моменти мене не переймають. Тим паче, що мене більше хвилює гра моєї команди, її підготовка, а не хтось інший.

- У попередній нашій розмові ви сказали, що найголовніше - запровадити належну систему організації гри. Чи вдається наразі покращити цей компонент?

- Порівняно з минулим чемпіонатом ми зуміли зберегти стрижень колективу. Думаю, нині гравці чудово знають мої принципи роботи, вимоги та бачення. На мій погляд, вони усвідомлюють, що я хочу бачити в їхньому виконанні. Відтак кадрові питання намагаюся владнати безболісно.

Аби перехід із оборони в атаку, для якого важлива взаємодія та розуміння між лініями, відбувався злагоджено та своєчасно. На якому рівні ці елементи зараз, про це передчасно говорити. Позаяк зараз усе перебуває в процесі, на певній стадії становлення. Сподіваюся, щоматчу ми лише додаватимемо в організації гри. Отож прагнемо підійти до другої частини у всеозброєнні, повністю підготовленими в усіх аспектах.

- Днями з’явилася інформація, що троє виконавців залишили Кривий Ріг: Ільяшов, Тимченко та Голуб. Чому?

- Так, хлопці водночас залишили колектив. Їм велике спасибі за час, проведений у «Гірнику». Таке вже футбольне життя: футболісти йдуть і приходять. Життя на цьому не завершується.

- Щодо найближчого кадрового поповнення: чи вже визначилися з тими гравцями, котрі проходять перегляд?

- Новачки, справді, вже є: стосовно певних гравців тренерський склад визначився. Єдине: залишилося лише владнати документальні нюанси. Думаю, це лише питання часу. Сподіваюся на ваше розуміння, адже їхні прізвища передчасно не озвучуватиму. Про це поговоримо лише постфактум.

- Про яку чисельність мовиться?

- Загалом, прийде стільки ж виконавців, стільки нас до цього моменту залишили. Потрібно розуміти, що заявка не гумова. Кількість буде залежати від дозволених і адекватних меж.

- Який план роботи чекає підлеглих після завершення Кубка Придніпров’я?

- Графік такий: завершуємо участь у турнірі та йдемо на триденний відпочинок. Згодом, 23 лютого, збираємося на нашій базі, де працюватимемо до 6 березня.

Більшою мірою визначатимемося з основним складом, займатимемося техніко-тактичною роботою. Можна сказати, що наступний етап буде змагальним, адже заплановано значно більше контрольних поєдинків, аніж проводили до цього.

- Коли відбудеться публічна зустріч із керівництвом ФК, аби боси заявили про клубні амбіції навесні?

- Традиційно прес-конференцію організуємо безпосередньо перед стартом другого кола. Власне, тоді й будемо відкрито обговорювати питання щодо завдань і цілей на завершення чемпіонату.

- Якщо відштовхуватися від власного бачення, які ключові завдання стоятимуть перед криворіжцями?

- Для мене незмінно найголовнішим залишається рівень організації гри. Повірте, надважливо, як команда грає, який малюнок гри демонструє. Якщо команда на полі гратиме у футбол, а не мучитиметься, тільки тоді з’явиться результат. Хочу, щоби підопічні не відбували номер, а дарували свято вболівальникам, які нас підтримують.

Евгений ДЕМЬЯН, «Український футбол»
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

 
   

, Гости, .