Сергій Пінчук: Налаштовували гравців на перше-друге місце
Сергій Пінчук: Налаштовували гравців на перше-друге місце

Старший тренер криворізького «Гірника» U-19 Сергій Пінчук розповів про виступ команди у першому півріччі, а також поділився планами на майбутнє.

Про сезон U-19

- Перша половина сезону пройшла для нас успішно. Команда виконала цілі та задачі, які перед нею були. Так, було непросто: пам’ятаю як вдалі матчі, так і не дуже, але в цілому ми задоволені. Ставили за мету з перших турів зайняти лідируючі позиції задля того, аби у другій частині вже гарантувати собі вихід у фінальну пульку.

Чи очікували впевненого виступу? Чесно кажучи, налаштовували гравців на перше-друге місце. Ми дуже добре підготувалися до чемпіонату, тому десь сподівалися на подібний результат. Для впевненості дуже допоміг переможний виступ на міському турнірі пам’яті Яшніка.

Прикро, що програли в останньому турі в дербі «Кривбасу» U-19 (0:1). Зізнаюся, тоді навіть нічия не влаштувала би, а про поразку годі й казати. Чому? По-перше, це репутація нашої академії. По-друге, ці два криворізьких колективи завжди змагаються між собою: це юнацький максималізм, і це цілком зрозуміло.

Хотіли тільки перемогти. Ми володіли ініціативою, але трішки не пощастило.

Про недограний минулий чемпіонат U-19 через COVID-19

- Так, дуже жалкуємо, що не було змоги дограти турнір, адже мали хороші шанси на перемогу в групі. Десь це позначилося й на прогресі хлопців, бо три місяці просиділи вдома, не маючи можливості повноцінно тренуватися й грати.

Про команду

- Ряд наших гравців залучає до тренувань «Кривбас», переглядає. Це Козак, Ніколашин, Матко, Голяк, Левічев, Павленко. Сподіваємось, і надалі тренерський штаб «Кривбасу» буде звертати увагу на наших вихованців.

Хочу зазначити, що для молодих гравців перебування у дорослій команді є великим досвідом. Надалі це дуже допомагає вже «Гірнику» U-19. Хочу побажати «гірникам», аби у майбутньому вони закріпилися в «Кривбасі».



Матчі

- Вибір вболівальників? Так, з точки зору емоцій погоджусь: кращим дійсно був матч у Запоріжжі (3:2). Напружена вийшла гра: ми з труднощами вирвали перемогу. Команди ще й по разу не забили пенальті. З іншого боку, гра в Одесі проти «Атлетіка» (4:3) нічим не гірше, а якість футболу мені сподобалась навіть більше.

Також запам’яталися перемоги над Херсоном (9:0) та Черкасами (6:2) вдома. Щодо невдалих поєдинків, то це матч в Одесі проти «Чорноморця» U-19 (0:2), де ми виглядали не дуже впевнено.

Про кращих бомбардирів команди

- Козак та Ніколашин забили по дев’ять голів. Так, це наші кращі бомбардири. Не можна сказати, що команда грає виключно на них. Вони забивають за рахунок індивідуальної майстерності. Але не треба забувати, що їм допомогла стільки забити вся команда.

Хлопці молодці, вони стараються на тренуваннях та доводять все на полі. Але знову ж таки, хочу відзначити всю команду.

Про тих, хто не зіграв та новачків

- Гравців, які були заявлені на сезон, але так і не зіграли троє. Цебелюк отримав дуже серйозну травму: пошкодив меніск. На жаль, він дотепер відновлюється. Розраховуємо на нього в подальшому. Велика подяка нашому президенту Костянтину Караманіц, який допоміг оплатити операцію.

Cергієнко і Маслов не зуміли заграти в «Гірнику» U-19 та продовжать виступи в інших клубах. У нас залишаються сильніші. Щодо новачків, то дуже добре до нашого складу влилися футболісти академії 2004 року народження.

Потихеньку будемо підпускати іх до тренувань та матчів. Хлопці непогано себе проявляють та всі отримають шанс проявити себе. Відмічу повернення Богдана Тарасенко із УФК Дніпро. Також нашим гравцем став Бекір Абдуллаєв із «Чорноморця».

Пресслужба ФА «Гірник» Кривий Ріг
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

 
   

, Гости, .