Станіслав Упілков: Перше коло пройшли на одному диханні
Станіслав Упілков: Перше коло пройшли на одному диханні

Головний тренер криворізького «Гірника» U-17 Станіслав Упілков розповів, яким вийшло перше півріччя для його підопічних.

- Перше коло пройшли на одному диханні: дев’ять перемог та лише одна нічия. Як підсумок: проміжний результат - перше місце з відривом у п’ять очок від переслідувачів. Крім результату молоді гравці ще й показували якісний футбол. Оцінка за перше коло - тверді чотири з плюсом.

- Перед початком сезону були очікування або передумови, що команда може так вистрілити?

- Скажімо так, були передумови для позитивного результату. У міжсезоння команда провела одинадцять спарингів, й хочу зазначити, що в жодному ми не поступилися. До того ж виграли турнір у Миколаєві, тому ставили завдання перед командою бути в лідерах.

- Який рецепт перемоги за підсумками першої частини чемпіонату?

- Як такого рецепта не було. Швидше все в комплексі. Команда якісно підготувалася на зборах, провели хорошу селекцію: прийшли гравці, які змогли підсилити склад. Повторюся, виграли турнір, тому змогли налаштувати футболістів на переможну ходу.

До того ж з’явився дуже дружний згуртований колектив: у гравців є мотивація, усі дуже хочуть зіграти у фінальній частині чемпіонату.

- «Гірник» U-17 пропустив всього 2 голи в 10 матчах. Вважаю, це прекрасний результат на такому рівні. Перед кожним матчем на установці робите акцент на тому, аби залишити свої ворота на замку?

- Перед кожним матчем в роздягальні робимо акцент на всіх фазах гри. А що стосується оборонних дій, то процитую Алекса Фергюсона: «Атака виграє матч, а оборона чемпіонат». Цей аспект гри відпрацьовуємо в тренувальному процесі в залежності від конкретного суперника.

- Також у нас найкраща атака: найбільше забили. Хто з гравців проявив бомбардирські якості?

- Так, ми забили більше всіх, але це заслуга всієї команди. У нас відзначається багато різних виконавців, але кращими бомбардирами за підсумками першого кола стали Дмитро Чернушкін (9 голів) та Іван Маціюк (7). Покладаю великі надії, що в другій частині сезону хлопці зможуть поліпшити свої показники.

- Назвіть головних конкурентів за перемогу в групі.

- Це очевидно: команда з Олександрії. Добре організований колектив. Єдиний клуб, який зміг у нас відібрати очки, зігравши внічию. Але не варто забувати й про Миколаїв, у якого три пропущених матчі.

- Оцініть рівень суперників та рівень всього чемпіонату U-17 ДЮФЛУ.

- Нам є з чим порівняти, тому що в минулі роки ми виступали в Першій лізі, й однозначно рівень Вищої ліги набагато вище. Раніше нам протягом сезону протистояла одна команда високого рівня, а це два матчі, то ж наразі таких поєдинків стало більше.

- Хто з футболістів «Гірника» U-17 зміг розкритися по ходу сезону?

- Некоректно з могу боку буде виділять когось індивідуально, можу відзначити тільки всю команду. Усі хлопці зробили величезний внесок в результат, й закономірно знаходяться на першому місці.

- Назвіть найкращий і найгірший матчі команди в сезоні.

- Сподобався матч на виїзді проти ДЮСШ «Херсон», коли перемогли 3:1, програючи по ходу зустрічі. Команда правильно відреагувала на пропущений м'яч, збільшили темп, додали в командній швидкості, заволоділи ігровою і територіальною перевагою, й довели до переможного результату.

Дуже важлива була в емоційному плані перемога в дербі над «Кривбасом» U-17. Із «Зіркою» гра на виїзді запам'яталася тим, що команда переграла суперника тактично і виконала весь план на матч.

Якщо вибирати матч, який повністю не сподобався, тоді виберу виїзну зустріч з «Олександрією» U-17, де ми зіграли внічию 1:1. Але претензій щодо самовіддачі у мене до гравців немає, адже ми створили достатньо моментів для того, щоб перемогти. Лише реалізація підвела, цим і залишився незадоволений.

- «Гірник» U-17 зумів розкрити свій потенціал в першому півріччі?

- Вважаю що у команди є потенціал, але розкритий він не повністю. Не потрібно забувати що хлопцям щойно виповнилося лише по 16 років, роботи ще багато, а часу мало: хлопці випускники.

Добре, що у нас є команда U-19: наша задача виховати і випустити якомога більше гравців вже далі. Відзначу, що на сьогоднішній день в заявці U-19 шість наших футболістів.

Користуючись можливістю, хочу висловити подяку всім, хто причетний до результатів команди. Це керівництво клубу, а також мій помічник Володимир Балагуєв.

Велика подяка батькам гравців, низький уклін за їхню підтримку абсолютно на всіх матчах: домашніх і виїзних! Продовжуйте в тому ж дусі, для нас це важливо і цінно!

Вітаю всіх з Новим роком і Різдвом Христовим. Бажаю любові і щастя, миру і добра! Перемог у всіх матчах!

Пресслужба ФА «Гірник» Кривий Ріг
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

 
   

, Гости, .